Süt Alerjisi İçin Tarifler

9 Mayıs 2013 Perşembe

Fırında Tavuklu Makarna



Bugün ne yemek yapsam derdine düştüğümde ilk aklıma gelen yemeklerin başında gelir Fırında Tavuklu Makarna. Dışı çıtır içi yumuşacık pişerken mis gibi kokan bir lezzet kesinlikle tavsiye ederim :)


Malzemeler

1 paket makarna (çeşit isteğe bağlı)
400 gr haşlanmış kemiksiz tavuk kalça
1,5 su bardağı yarım yağlı süt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
200 gr kaşar peyniri
Tuz, karabiber



Yapılışı

İlk önce makarnaları tuz ve biraz yağ damlattığımız kaynar suda 7-8 dk haşlayalım. Suyunu süzüp bekletelim. Bu arada beşamel sosumuz için bir tavaya margarini alalım ve unu kavuralım (kavrulunca daha lezzetli oluyor). Kavrulan unumuzun üzerine yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim. Sosumuz yoğunlaşınca ocağın altını kapatalım. Daha sonra genişçe bir kabın içerisinde makarnamızı alalım içerisine beşamel sosumuzu ve haşlayıp tifttiğimiz tavuğu ve arzuya göre tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştıralım. Karışımımızı yağladığımız borcama döküp üzerini düzeltelim. Daha sonra karışımımızın üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini yayıp önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımıza verelim. Kaşarlar kızardığı zaman fırından çıkarıp kare kare kesip servis edelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder