Bugün ne yemek yapsam derdine
düştüğümde ilk aklıma gelen yemeklerin başında gelir Fırında Tavuklu Makarna.
Dışı çıtır içi yumuşacık pişerken mis gibi kokan bir lezzet kesinlikle tavsiye
ederim :)
Malzemeler
1 paket makarna (çeşit isteğe
bağlı)
400 gr haşlanmış kemiksiz tavuk
kalça
1,5 su bardağı yarım yağlı süt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
200 gr kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Yapılışı
İlk önce makarnaları tuz ve biraz
yağ damlattığımız kaynar suda 7-8 dk haşlayalım. Suyunu süzüp bekletelim. Bu
arada beşamel sosumuz için bir tavaya margarini alalım ve unu kavuralım
(kavrulunca daha lezzetli oluyor). Kavrulan unumuzun üzerine yavaş yavaş sütümüzü
ekleyelim. Sosumuz yoğunlaşınca ocağın altını kapatalım. Daha sonra genişçe bir
kabın içerisinde makarnamızı alalım içerisine beşamel sosumuzu ve haşlayıp
tifttiğimiz tavuğu ve arzuya göre tuz ve karabiber ilave edip iyice
karıştıralım. Karışımımızı yağladığımız borcama döküp üzerini düzeltelim. Daha
sonra karışımımızın üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini yayıp önceden
ısıttığımız 180 derecedeki fırınımıza verelim. Kaşarlar kızardığı zaman
fırından çıkarıp kare kare kesip servis edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder