Süt Alerjisi İçin Tarifler

14 Mayıs 2013 Salı

Ciğer Sarma


Lezzette son nokta Ciğer Sarma.

Malzemeler

1 adet kuzu gömleği
250 gr kuzu ciğeri
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Yapılışı

 1 su bardağı pirinci kabarıncaya kadar haşlayıp süzüyor bir kenarda ılımaya bırakıyoruz. Kuzu ciğerini yıkayıp tavla zarından az büyük şekilde doğruyoruz. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ince kıydığımız bir baş soğanı atıyoruz. Biraz sararınca ciğeri kara biberi ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ocaktan alıp, haşladığımız pirincide içine katıp iyice karıştırdıktan sonra iç malzememiz hazırlanmış oluyor.
Gömleği iyice yıkadıktan sonra bir tencere kaynayan suyun içine atıyoruz. 2-3 dakika (fazla yağın çözüleceği kadar) kaynar suda tuttuktan sonra kevgire alıp soğuk sudan geçirip suyu süzüldükten sonra iki çorba kaşığı hazırladığımız iç malzemeyi alabilecek boyutlarda parçalara bölüyoruz ve bu böldüğümüz parçaların içine hazırladığımız iç malzememizden tercihe göre bir yada iki çorba kaşığı doldurup kapatıyoruz. Hazırladığımız her bir dolmayı fırın tepsisine dizip üzerlerine hafifçe tuz serptikten sonra bir bardak su gezdirip yumurta sarısını dolmalarımızın üzerine fırçayla sürdükten sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder