Süt Alerjisi İçin Tarifler

9 Mayıs 2013 Perşembe

Otlu Börek



Merhabalar

Şimdi size çok pratik bir börek tarifi vereceğim. Otlu Börek.. Çıtır çıtır bir lezzet özellikle sabah kahvaltıları için çok lezzetli bir alternatif. Üstelik yapımı da çok kolay.




Malzemeler

8 adet yufka
Ayıklanıp doğranmış ısırgan otu
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 su bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz


Üzeri için;


3 çorba kaşığı zeytin yağı

1 yumurta sarısı


Yapılışı


Bir yufkayı yağladığımız tepsiye yayıyoruz. Üzerine kaşık yardımıyla yağımızdan bir miktar gezdiriyoruz. Daha sonra üzerine bir yufka daha koyup tekrar yağ gezdiriyoruz. Dört yufkayada aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine otlarımızı yayıyoruz. Kalan diğer yufkalarımızı da ilk yaptığımız gibi aralarını yağlayarak otlarımızın üzerine kapatıyoruz. En son yufkamızın üzerine üzeri için hazırladığımız yağ ve yumurta sarısı karışımımızı fırçayla sürerek önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirip servise kare şeklinde keserek hazırlıyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder