Merhabalar
Şimdi size çok pratik bir börek
tarifi vereceğim. Otlu Börek.. Çıtır çıtır bir lezzet özellikle sabah
kahvaltıları için çok lezzetli bir alternatif. Üstelik yapımı da çok kolay.
Malzemeler
8 adet yufka
Üzeri için;
3 çorba kaşığı zeytin yağı
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Bir yufkayı yağladığımız tepsiye
yayıyoruz. Üzerine kaşık yardımıyla yağımızdan bir miktar gezdiriyoruz. Daha
sonra üzerine bir yufka daha koyup tekrar yağ gezdiriyoruz. Dört yufkayada aynı
işlemi yaptıktan sonra üzerine otlarımızı yayıyoruz. Kalan diğer yufkalarımızı
da ilk yaptığımız gibi aralarını yağlayarak otlarımızın üzerine kapatıyoruz. En
son yufkamızın üzerine üzeri için hazırladığımız yağ ve yumurta sarısı
karışımımızı fırçayla sürerek önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımızda
üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirip servise kare şeklinde
keserek hazırlıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder