Süt Alerjisi İçin Tarifler

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Tarçınlı Şekerli Kurabiye

Müthiş bir lezzet. Ağızda dağılan bir kurabiye arıyorsanız kesinlikle bu tarifi deneyin derim..




Malzemeler

Yarım paket margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağına yakın yoğurt
1 yumurta sarısı (beyazı üstüne ayrılacak)
2 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tarçın
Ayırdığımız yumurta beyazı
2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı

Çukur bir kaba önce toz şekeri , yumurta sarısını ve limon rendemizi katıp biraz çırpıyoruz. Daha sonra yarım paket margarini rendenin iri tarafıyla rendeleyip sıvı yağı, yoğurdu ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra unumuzu azar azar katarak elimizde yuvarlayabileceğimiz kıvama gelinceye kadar yoğurduktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayarak ayrı bir kapta çırptığımız önce yumurta beyazına sonra toz şekere batırıp önceden hafifi yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Son olarak üzerine tarçın serperek 175 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder