Süt Alerjisi İçin Tarifler

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Bakla


Zeytinyağlı sevenlere Zeytinyağlı Bakla.



Malzemeler

1 kg taze bakla
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça (mümkünse ev salçası olursa çok daha lezzetli olur)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Zeytinyağını tencereye koyuyoruz. Isındıktan sonra ince doğranmış soğanı katıyoruz, soğanlar hafifçe sarardıktan sonra salçamızı katıp bir iki çeviriyoruz. Daha sonra ayıklayıp yıkanmış doğranmış baklalarımızı içine atıyoruz iki üç dakika kadar kavurduktan sonra üzerini örtecek kadar suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Arada sırada karıştırıp suyu azaldıkça zevkimize göre ekleyip pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder