Zeytinyağlı sevenlere Zeytinyağlı Bakla.
Malzemeler
1 kg taze bakla
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça (mümkünse ev salçası
olursa çok daha lezzetli olur)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyuyoruz. Isındıktan
sonra ince doğranmış soğanı katıyoruz, soğanlar hafifçe sarardıktan sonra salçamızı
katıp bir iki çeviriyoruz. Daha sonra ayıklayıp yıkanmış doğranmış
baklalarımızı içine atıyoruz iki üç dakika kadar kavurduktan sonra üzerini
örtecek kadar suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Arada sırada karıştırıp
suyu azaldıkça zevkimize göre ekleyip pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder