Süt Alerjisi İçin Tarifler

7 Mayıs 2013 Salı

Meyhane Pilavı

Akşam yemeklerinin vazgeçilmez tarifi Meyhane Pilavı..



Malzemeler

2 su bardağı bulgur
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 bardak sıcak su
Tuz
Kırmızı toz biber

Yapılışı

Tereyağını tencerede eritip sıvı yağı üzerine ekliyoruz ve ince ince doğradığımız soğanımızı ve biberimizi kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı ekleyerek onuda kavuruyoruz. Salçamız kavrulduktan sonra kırmızı toz biberimizi biraz kavurduktan sonra kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domatesler kendini saldıktan sonra iyice yıkadığımız bulguru,tuzu ve suyumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz. 16-17 dakika kapağını hiç açmadan demlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder