Süt Alerjisi İçin Tarifler

7 Mayıs 2013 Salı

Yulaf Kepekli Tarçınlı Kek


Merhabalar 
Şimdi size canım tatlı çektiğinde ilk aklıma gelen hafif ama çok doyurucu, lezzetli yulaf kepekli tarçınlı kekimin tarifini vereceğim. Tatlandırıcı ile yaptığım ve çok az yağ koyduğum için kalorisi bir keke göre yok denecek kadar az.




Malzemeler

2 çay bardağı yulaf kepeği
3 çorba kaşığı light yoğurt
2 çorba kaşığı tatlandırıcı
2 yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için:

Tarçın

Yapılışı

Bir kapta yumurtaları ve tatlandırıcıyı iyice çırpıyoruz. Daha sonra içerisine yoğurt, yağ, vanilya, kabartma tozunu koyup iyice malzemeleri harmanladıktan sonra yulaf kepeğimizi yavaş yavaş koyup kıvamını alıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra fırın tepsimizdeki yağlı kağıdın üzerine yayıyoruz. Üzerine bolca tarçınımızı serpiyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder