Çok değişik tadı çok farklı bir tarif. Denemenizi tavsiye
ederim.
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 portakal
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
Su
İsteğe göre tuz
Yapılışı
Pirinçlerimizi iyice yıkadıktan sonra tane tane
birbirinden ayrılana kadar yağımızda kavuruyoruz. Daha sonra portakalın kabuğunu
rendeleyip pirinçlerimize ilave ediyoruz. Sıkmış olduğumuz portakalımızın
suyuna toplamda (su ve portakal suyunun toplamı) 4 su bardağı olacak şekilde
suyumuzu ekliyoruz. Daha sonra portakal suyu ve su karışımımızı pirinçlerimize
ekleyip tuzunu koyup kaynadıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım. Ocağımızın
altını kısıp 15 dakika hiç kapağını açmadan demlenmesini bekleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder