Süt Alerjisi İçin Tarifler

7 Mayıs 2013 Salı

Portakallı Pilav


Çok değişik tadı çok farklı bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
1 portakal
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
İsteğe göre tuz


Yapılışı

Pirinçlerimizi iyice yıkadıktan sonra tane tane birbirinden ayrılana kadar yağımızda kavuruyoruz. Daha sonra portakalın kabuğunu rendeleyip pirinçlerimize ilave ediyoruz. Sıkmış olduğumuz portakalımızın suyuna toplamda (su ve portakal suyunun toplamı) 4 su bardağı olacak şekilde suyumuzu ekliyoruz. Daha sonra portakal suyu ve su karışımımızı pirinçlerimize ekleyip tuzunu koyup kaynadıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım. Ocağımızın altını kısıp 15 dakika hiç kapağını açmadan demlenmesini bekleyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder