Süt Alerjisi İçin Tarifler

7 Mayıs 2013 Salı

Körili Mantar Kavurma


Et, mantar ve köri üçlüsü muhteşem bir lezzet üstelik yapımı çok basit. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim.






Malzemeler

1 kg yağsız dana kuşbaşı
800 gr mantar
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılışı

Saplarından ayırmadan 2 ye böldüğümüz mantarları yağımızla birlikte suyunu salıp suyunun yarısını çekene kadar yüksek ateşte pişiyoruz.Suyunun yarısını çektikten sonra etlerimizi de ekleyip sularını çekene kadar yüksek ateşte pişiyoruz. Daha sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı atıp 2-3 dk kadar kavurduktan sonra servise hazırlayabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder